
1. به یاد داشته باشید که از یادآورها استفاده کنید
دستگاه اندرویدی شما حافظه قابل توجهی دارد و من در مورد رم آن صحبت نمی کنم. Google یک سیستم یادآوری بین پلتفرمی تماشایی دارد که مستقیماً در تلفن شما ادغام شده است و میتواند ابزاری ارزشمند برای بهرهوری باشد – اگر یادتان باشد از آن استفاده کنید.
هر زمان که لازم بود چیزی را به خاطر بسپارید، چه کارهای مهم و چه کارهای غیر مهم فرقی نمی کند در هر صورت به موبایل خود مراجعه کنید و ان را یادداشت کنید. در صورتی که می خواهید راجع به موضوعی جستجو کنید به موتور جستجوگر گوگل مراجعه کرده و با تایپ یا صحبت کردن در کادر مخصوص، آن را پیدا و در مورد آن تحقیق کنید.
اگر نیاز دارید تاریخ مشخصی به شما یادآوری شود می توانید از قالب های آماده «به من یادآوری کن» استفاده کنید بنابراین در زمان یا مکان مشخص شده به شما یادآوری می شود.
یادآوری های مبتنی بر مکان به ویژه مفید هستند. به عنوان مثال، می توانید به تلفن خود دستور دهید که به شما یادآوری کند که وقتی به دفتر برگشتید، گزارشی را ارسال کنید، یا به شما یادآوری کند که وقتی به فرودگاه شیکاگو رسیدید به رئیس خود ایمیل بزنید.
به محض اینکه به مکان مورد نظر رسیدید – چه بعد از آن روز باشد یا چند هفته بعد – تلفن شما هشدار را ارسال می کند. (Google باید به طور خودکار هر کسب و کار یا مکان عمومی را بشناسد، و شما می توانید مکان های سفارشی خود را مانند “خانه” و “کار” با برچسب گذاری آنها در Google Maps تنظیم کنید.)
و بخش واقعاً قدرتمند اینجاست: از آنجایی که سیستم یادآور به حساب Google شما متصل است و به طور خودکار در همه جا همگامسازی میشود، میتوانید یادآوریها را از یک رایانه رومیزی نیز تنظیم و مشاهده کنید (البته به شرطی که در همان حساب Google وارد شده باشید). فقط یادآوری خود را در کادر جستجوی Google یا مستقیماً در نوار آدرس کروم تایپ کنید، یا «show me my memorys» را تایپ کنید تا لیستی از موارد آینده و گذشته را ببینید.
همین سیستم همچنین از طریق همه دستگاههای Google Home و Smart Display و همچنین در Google Keep به آسانی در دسترس است، جایی که میتوانید یادآوریها را به یادداشتها و لیستهای خاص متصل کنید. بهترین برنامه های اندروید را روی گوشی خود نصب کنید تا کارایی گوشی را بالا ببرید.
2. کنترل اعلان ها را در دست بگیرید
بیایید با آن روبرو شویم: اعلان های تلفن های هوشمند همیشه آنقدر هوشمند نیستند. تلفن های ما به منابع دائمی وقفه تبدیل شده اند – و این دقیقاً برای بهره وری مفید نیست.
با این حال، چند دقیقه وقت بگذارید و کنترل اعلانهای خود را به دست بگیرید و به جای آزاردهنده، میتوانند واقعاً مفید باشند. اولین گام این است که یک حسابرسی اعلان شخصی انجام دهید: در چند روز آینده، هر اعلانی را که در تلفن شما نشان داده میشود و اینکه آیا چیزی را به شما میگوید که باید فوراً بدانید را به دقت بررسی کنید – به عبارت دیگر، در واقع یک اعلان را تضمین میکند.
به احتمال زیاد، بیشتر هشدارها از برنامههای رسانههای اجتماعی، برنامههای خبری، برنامههای خرید و سایر منابع غیر ضروری بیشتر حواستان را پرت میکنند تا مفید، و خاموش کردن آنها تلفن شما را به یک ابزار تجاری بهتر تبدیل میکند.
یکی یکی، به هر برنامه بیش از حد مشتاق نگاه کنید تا ببینید آیا راهی واضح برای غیرفعال کردن یا حداقل کاهش اعلانهای آن وجود دارد یا خیر. اگر نمیتوانید چنین گزینهای را پیدا کنید، اجازه دهید Android کمک کند: اعلان بعدی را که برنامه برای شما ارسال میکند فشار دهید و نگه دارید. این گزینههایی را در اختیار شما قرار میدهد تا برخی یا همه اعلانهای برنامه را مسدود کنید یا به آنها اجازه دهید بدون صدا و بدون هیچ گونه صدا یا لرزشی همراه شوند.
در نسخههای اخیر اندروید، همچنین میتوانید روی نماد چرخدندهای ضربه بزنید تا از آن گزینههای اساسی فراتر بروید و رفتار را برای انواع خاصی از اعلانهایی که برنامه میتواند ارسال کند، سفارشی کنید.
(شرح خاص گزینه ها ممکن است بسته به شرکتی که گوشی شما را ساخته و چه نسخه ای از اندروید را اجرا می کند متفاوت باشد. در نسخه های قدیمی تر نرم افزار، ممکن است مجبور شوید قبل از آن روی نماد “اطلاعات” یا گزینه “همه دسته ها” ضربه بزنید. مجموعه کاملی از انتخاب ها ظاهر می شود.)
به اعلانهای اولیه مانند ایمیل نیز فکر کنید. آیا واقعاً باید در مورد هر پیامی که به صندوق ورودی شما می آید مطلع شوید؟ اگر از جیمیل استفاده میکنید، میتوانید برنامه را طوری پیکربندی کنید که فقط برای انواع خاصی از پیامهای با اولویت بالا به شما اطلاع دهد، که میتواند کمک زیادی به کاهش نویز کند و به شما امکان میدهد روی موارد مهم تمرکز کنید.
اگر واقعاً میخواهید وحشی شوید، حتی میتوانید از برچسبهای Gmail برای ایجاد یک سیستم سفارشی استفاده کنید که هشدارها را فقط زمانی ارسال میکند که پیامهایی از سوی فرستندههای VIP خاص میآیند یا زمانی که عبارات خاصی در موضوع خود دارند.
و اگر هنوز میخواهید از امکانات بیشتری در این زمینه استفاده کنید، میتوانید یک برنامه شخص ثالث نصب کنید که اعلانهای شما را برای شما مدیریت میکند و هشدارهای غیرضروری را به بستههای تلفیقی محدود می نماید که فقط چند بار در روز نمایش داده میشوند (مشابه برنامه Inbox Google که قبلاً استفاده میشد. می توانید به وسیله ی ایمیل انجام دهید).
نکته آخر، یاد بگیرید که از ویژگی مزاحم نشوید اندروید به طور کامل استفاده کنید. به بخش صدا در تنظیمات سیستم خود نگاه کنید تا پارامترهای نحوه عملکرد آن را تنظیم کنید و به استثناهای قابل تنظیم دقت کنید. آنها به شما امکان میدهند انواع خاصی از هشدارها را در لیست سفید قرار دهید – مثلاً تماسهای تلفنی و شاید پیامهای مخاطبین با اولویت بالا – و به آنها اجازه میدهند تا زمانی که سایر هشدارها بیصدا میمانند، به شما اطلاع دهند. همچنین ممکن است بخواهید قوانینی را برای فعال کردن خودکار مزاحم نشوید در زمانها یا شرایط خاص تنظیم کنید (ویژگی موجود در Android نسخه 6.0 و بالاتر).
3. استفاده از بهترین برنامه های اندروید
بهترین برنامه های اندروید برای افزایش بهرهوری گوشی هوشمند میتوانند به شکل متنوعی کمک کننده باشند. از جمله بهترین برنامهها برای بهرهوری بیشتر گوشی میتوان به برنامههای مدیریت زمان مانند “Todoist” یا “Any.do” اشاره کرد که به کاربران کمک میکنند تا وظایف خود را بهبود بخشیده و زمانبندی بهتری داشته باشند. برنامههای بهینهسازی مانند “CCleaner” نیز میتوانند فضای ذخیرهسازی گوشی را پاکتر نگه دارند و کارایی آن را افزایش دهند.
همچنین برنامههای مدیریت باتری مانند “AccuBattery” یا “Greenify” میتوانند مصرف باتری را کاهش داده و عمر آن را افزایش دهند. از سوی دیگر، برنامههای مدیریت اینترنت مانند “Datally” نیز میتوانند به کاربران کمک کنند تا مصرف دادههای اینترنت خود را بهینهتر مدیریت کنند و هزینههای مربوط به اینترنت را کاهش دهند.
4. یادگیری برنامهنویسی
یادگیری برنامهنویسی شیءگرا برای استفاده بهتر از گوشیهای اندرویدی امکانات فراوانی را برای توسعهدهندگان فراهم میکند. با استفاده از این مدل برنامهنویسی، میتوانید برنامههایی را طراحی کنید که از ویژگیها و قابلیتهای پیشرفته اندروید بهرهمندند.
از جمله مزایای استفاده از برنامهنویسی شیءگرا در اندروید، مدیریت بهتر کد و ساختار آن، افزایش قابلیتهای قابل توسعهپذیری و قابلیت استفاده مجدد کدها، افزایش کارایی و بهبود نگهداری برنامه است. علاوه بر این، با استفاده از الگوها و اصول برنامهنویسی شیءگرا مانند انتزاع، میراث، پلیمورفیسم و انکاپسولیشن، میتوانید برنامههایی با عملکرد بهتر، قابلیت اطمینان بیشتر و رابط کاربری بهتر طراحی کنید.
5 مزیت بزرگ سیستم عامل های اندروید
- می توان برنامهها را خارج از پلیاستور دانلود و نصب کرد.
- از نوآوریهای سختافزاری زیادی پشتیبانی می کنند.
- فضای ذخیرهسازی قابل ارتقا دارند.
- امکان اضافه کردن ابزارک (Widgets) را دارند.
- برندها و مدلهای متنوع و زیادی برای انتخاب دارند.